Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Den Ham

DEN HAM – In Den Ham (gemeente Twenterand, provincie Overijssel) is bij vleeskuikens op een pluimveebedrijf vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 80.000 kippen geruimd.

In een straal van 1 kilometer rond het bedrijf ligt één ander pluimveebedrijf. Dit bedrijf ligt op de 1 kilometer-grens. Omdat dit bedrijf op de grens van het 1 kilometer gebied ligt wordt dit bedrijf geblokkeerd, intensief gemonitord en onderzocht op vogelgriep. De 6 overige pluimveebedrijven in het gebied van 3 kilometer rond het besmette bedrijf worden bemonsterd op vogelgriep. In de 10 kilometer zone rond dit bedrijf liggen 29 andere pluimveebedrijven. Voor deze zone geldt per direct het vervoersverbod./Webredactie

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !