Sanne Meijer: ‘Op bezoek in Bethlehem – een Gronings kerstverhaal’

GRONINGEN – Historica Sanne Meijer publiceerde deze week – bij wijze van kerstcadeau – haar luisterverhaal ‘Op bezoek in Bethlehem: een Gronings kerstverhaal’. In dit verhaal neem Sanne de luisteraar mee naar het Groningse Bethlehem en gaat ze op zoek naar het verhaal achter de bijzondere naam van deze plek.

“Ik zit in de bus. Naar Bethlehem!” Zo begint het luisterverhaal waarin Sanne Meijer in de geschiedenis van het Groningse Bethlehem duikt. Bethlehem is een eeuwenoude wierde, met daarop twee boerderijen, in de buurt van Rottum. Om erachter te komen waarom deze plek zo’n bijzondere naam heeft, reist Sanne samen met de luisteraar terug in de tijd en maakt kennis met heiligen en heidenen, monniken en nonnen, soldaten en geliefden.

Het luisterverhaal is geschreven en voorgelezen door Sanne Meijer. Het is een bewerking van een verhaal dat zij een aantal jaren geleden schreef naar aanleiding van een bezoek aan de bewoners van Bethlehem. Het luisterverhaal duurt ca. 10 minuten en is gratis te beluisteren op haar website www.sannemeijeronderweg.nl en op alle podcastkanalen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !