Tóch geen Bedumer Winterloop 2022

BEDUM – Afgelopen weekend kwam bij Omroep Het Hogeland het bericht van Stichting Bedumer Winterloop binnen betreffende het laatste nieuws over editie 2022 van de sponsorloop. Het immer optimistische stichtingsbestuur ging ervan uit dat het in februari weer beter zou gaan en in aangepaste vorm toch geld voor het UMCG Kanker Researchfonds binnen te kunnen halen. “Zoals nu blijkt zijn er toch beperkingen en kijken wij wat er nog wel veilig en mogelijk is” zo was te lezen. Echter, de nieuwe coronaregels van afgelopen zaterdag gooiden roet in het eten. Maandagavond is in een vergadering van de organisatie besloten om het verstand boven het gevoel te verkiezen.  

Klaes Hoekstra, voorzitter en aanjager van de Bedumer Winterloop: “Afgelopen avond hebben wij als team van de Bedumer Winterloop onze vergadering gehouden m.b.t. de te verwachten situatie in februari. Helaas zijn wij tot de slotsom gekomen dat het niet verstandig is om deze te organiseren over ruim 6 weken. De laatste persconferentie zorgde ervoor dat ons land in een volledige lockdown is gedompeld. Het Corona virus – en dan met name de Omicron variant – zorgt voor onzekere tijden. Het is dan ook niet verantwoord om de loop en wandeltochten te laten doorgaan. De 1 ½ meter eis is door ons niet te garanderen en onze Stichting wil straks niet geassocieerd worden met besmettingen. De feesttent was al een gepasseerd station en ook de vele andere en nieuwe activiteiten zijn niet zonder risico en daardoor gecanceld.”

“De Winterloopkrant wilden wij nog wel uitgeven met name om contact met u allen te houden maar deze wordt gesponsord door het bedrijfsleven. Zij zitten nu ook in een benarde positie en velen zullen met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Het zou dan ook van weinig empathie getuigen om hen nu te vragen ons en het UMCG Kanker Researchfonds te steunen. Ook de krant gaat er dus ook niet komen. Wel kunt u via de site www.bedumerwinterloop.nl kennisnemen van de bijzondere interviews die door de diverse journalisten zijn gehouden.”

“Wij vinden het jammer dat dit prachtige evenement – welke ieder jaar zorgt voor verbinding en een enorme saamhorigheid in ons mooie dorp – niet door kan gaan. Gevoel, enthousiasme en verstand gaan opnieuw niet hand in hand. Met name vinden wij het erg dat wij het UMCG Kanker Researchfonds niet kunnen steunen in hun onderzoek waardoor er nieuwe kansen ontstaan voor kankerpatiënten. De bodem van hun spaarpot komt in zicht. Wij willen u allen dan ook oproepen om – indien mogelijk – een bijdrage te storten op rekeningnummer NL35RABO 03 0709 9679   t.n.v. Stichting Bedumer Winterloop of te doneren via onze site. Vele patiënten zullen u dankbaar zijn. Rest mij nog om u fijne feestdagen te wensen, pas een beetje op elkaar, blijf gezond en 2022 wordt vast een jaar vol licht en warmte.”

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !