Knappe derde plaats Hilda Broekhuizen op Ameland

NES – Hilda Broekhuizen uit Winsum, lid van de loopgroep Artemis Winsum, heeft zaterdag op Ameland in de zware halve marathon van de 17e editie van de Adventure Run een uitstekende derde plaats behaald bij de vrouwen 55+.

Deze 17e Adventurerun is in veel opzichten een bijzondere editie geworden. In, naar wat `s avonds zou blijken, de laatste wedstrijd van het jaar, was de organisatie op zoek gegaan naar aanpassingen waardoor met de huidige coronamaatregelen, deze run door kon gaan. De start was strak georganiseerd en vond deze keer niet plaats in het centrum van Nes maar op een parkeerterrein aan de rand van het dorp. De deelnemers werden van te voren gecheckt op corona. Na goedkeuring kreeg men een polsbandje om het startterrein te betreden. Er gingen op de diverse afstanden totaal 2500 lopers van start.

De afvaardiging van Artemis op Ameland bestond naast Hilda Broekhuizen, voor de achtste keer startend op deze halve marathon, verder uit Tina Bosker, Henrieke Sikkema en Jantje Wiersema, alle drie uitkomend op de 10 kilometer.

Zoals gemeld was er in een veld van 44 deelneemsters een knappe 3e plaats voor Hilda op de halve marathon bij de vrouwen 55+ in 1.49.33 uur. Haar achterstand op de nummers een en twee bedroeg 4.13 minuten en slechts 13 seconden. Twee jaar geleden, de editie van 2020 werd geannuleerd door corona, werd ze in dezelfde leeftijdscategorie ook al derde in nagenoeg dezelfde tijd.

Broekhuizen meldde: “De eerste aangepaste kilometers waren mijn niet bekend. Daarna volgden de bekende onderdelen bos, duinen en strand en dat was prima te doen. Je moest twee keer het strand op en af dus twee keer ploeteren door het mulle zand. Het strand zelf was prima beloopbaar. Dat was volop genieten. Daarna werd het een soort trail op onverharde geaccidenteerde paden door de duinen. Dat was heel zwaar en toen er eindelijk weer een betonpad volgde was het beste er wel vanaf temeer daar er een straffe tegenwind stond. Ik ben blij met het resultaat en dat ik weer kon deelnemen. Voorlopig is het eerst weer afgelopen met de wedstrijden. Deze run kende een prima organisatie met een uitstekende verzorging. Een dikke pluim gezien de omstandigheden”.

Onder de ruim 1000 deelnemers aan de geaccidenteerde 10 kilometer bevonden zich drie Artemis vrouwen. Henrieke Sikkema uit Winsum was hiervan de snelste, Zij noteerde in haar eerste 10 kilometer onder de vlag van Artemis een keurige tijd van 55.22 minuten, goed voor een 18e plaats bij de vrouwen 35+. Dorpsgenoot Tina Bosker werd 125e bij de vrouwen 35+ met een tijd van 1.08.56 uur. Jantje Wiersema uit Oldehove, voor het eerst na ruim 3 jaar weer actief, liet zonder problemen de klok stil staan na 1.06.14 uur, hetgeen haar een 51e plaats bij de vrouwen 55+ opleverde.

De omstandigheden tijdens deze Adventurerun waren goed. De meeste van de ongeveer 2500 deelnemers hadden heerlijk gelopen over het prachtige Ameland en keken met een goed gevoel terug op deze bijzondere editie.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !