DELTA Fiber Netwerk pakt door in Het Hogeland: na Oost ook glasvezel voor Zuid

HET HOGELAND – Goed nieuws voor de inwoners van Adorp, Bedum, Groot Wetsinge, Klein Wetsinge, Noordwolde, Onderdendam, Sauwerd en Zuidwolde. Na Het Hogeland Oost gaat DELTA Fiber Netwerk nu ook glasvezel aanleggen in deze dorpen in Zuid.

Inwoners kunnen zich nog wel aanmelden tot 15 januari 2022 zonder betaling van de aansluitkosten van € 650,-.

DELTA Fiber Netwerk sluit graag alle woningen aan

Tijdens de aanleg komt DELTA Fiber Netwerk ook langs woningen, waarvan bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Ook deze woningen wil DELTA Fiber Netwerk alvast aansluiten op het glasvezelnetwerk. Op deze manier zijn alle woningen direct klaar voor de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open. De aannemer vraagt hiervoor bij iedere woning om toestemming om de glasvezelkabel met bijbehorend kastje (FTU) te plaatsen in de woning.

Aanmelden zonder aansluitkosten kan nog tot 15 januari

De aansluiting is kosteloos en verplicht de bewoner tot niets. Ze kunnen echter pas gebruik maken van hun glasvezelaansluiting, als een glasvezelabonnement afgesloten wordt. Doen zij dit voor 15 januari 2022, dan betalen zij hier geen € 650,- aansluitkosten voor. Na deze datum wel. Aanmelden voor glasvezel kan bij een van de telecomaanbieders Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl.

DELTA Fiber Netwerk doet wat ze zegt

Marcel Rijpstra, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “We zien dat de inwoners van Het Hogeland klaar zijn voor glasvezel en zich massaal aanmelden. Ze zien ook dat DELTA Fiber Netwerk doet wat ze zegt. Tijdens de campagne in Het Hogeland Zuid is er veel werk verzet door lokale ambassadeurs en verkopers. Ze hebben zich ingezet om inwoners te informeren over het belang van glasvezel. We zijn blij en trots dat we na Oost, nu kunnen melden dat er in Zuid ook glasvezel komt. Op naar het hele Het Hogeland”

Werkzaamheden aannemer zichtbaar in de straat

De aannemer is begin december al gestart met  de woningschouw in Groot Wetsinge, Klein Wetsinge, Zuidwolde,  Noordwolde, Sauwerd, Adorp. Dit betekent dat de aannemer bij  klanten én niet-klanten langsgaat om te kijken waar de glasvezelaansluiting in huis komt. Inwoners van deze dorpen hebben hierover persoonlijk bericht ontvangen. In januari start ook de woningschouw in Onderdendam en Bedum. De inwoners van deze twee dorpen ontvangen na de vakantie een brief. Daarnaast start in week 2 de graafwerkzaamheden voor de aanleg in het zuiden van Het Hogeland. Voordat de aannemer begint met graven, worden alle huishoudens in de wijk hierover geïnformeerd. Uiteraard werkt de aannemer volgens de RIVM richtlijnen en worden extra corona-maatregelen in acht genomen. De woningschouwer zal zich altijd legitimeren met een ID-pas.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Alle inwoners uit Adorp, Bedum, Groot Wetsinge, Klein Wetsinge, Noordwolde, Onderdendam, Sauwerd en Zuidwolde, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en het verdere verloop van de schouw- en de aanlegwerkzaamheden. In deze brief wordt duidelijk uitgelegd wat dit proces inhoudt.

Kijk voor meer informatie op gavoorglasvezel.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !