UMCG verscherpt corona-maatregelen

GRONINGEN – Vanwege de snelle opmars van de omikron-variant, heeft het UMCG de maatregelen in het ziekenhuis verscherpt: één bezoeker per dag, verplicht medisch mondmasker.

“Om het coronavirus buiten de ziekenhuismuren te houden, beperken we het aantal bewegingen in het UMCG tot een minimum. Voor patiënten betekent dit dat zij nog maar 1 bezoeker per dag mogen ontvangen. Deze maatregel valt ons zwaar, omdat we weten hoe belangrijk bezoek is voor onze patiënten en hun naasten. Toch zien we ons gedwongen om bezoek nu zoveel mogelijk te beperken: de risico’s zijn simpelweg te groot,” aldus het UMCG.

Verder vraagt het ziekenhuis aan iedereen om alleen naar het UMCG te komen als je een afspraak hebt of bij iemand op bezoek komt. Kom niet naar het UMCG voor een bezoek aan de AH-to-go of de drogist, is de boodschap.

Bij de ingangen van het UMCG liggen medische mondkapjes. Deze zijn verplicht om te dragen in het UMCG: eigen mondkapjes, de zogenaamde ‘communitymasks’, zijn niet langer toegestaan./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !