Aandacht voor start restauratie Enne Jans Heerd en onthulling naam nabijgelegen nieuwe brug

MAARHUIZEN – Woensdag is stilgestaan bij de start van de restauratie en herbestemming van de historische Enne Jans Heerd in Maarhuizen. Daarnaast is de naam van de nieuwe brug over het Mensingeweersterloopdiep bekend gemaakt. Dat gebeurde door wethouder Theo de Vries, in het bijzijn van Mayke Zandstra en Gijs van Rhijn, de exploitanten van de Enne Jans Heerd.

De monumentale boerderij Enne Jans Heerd krijgt een culturele, educatieve en toeristische bestemming. De boerderij wordt hiervoor grondig verbouwd en weer in haar oorspronkelijke allure hersteld door Stichting Enne Jans Heerd. Op de monumentale wierde Maarhuizen worden door Staatsbosbeheer de cultuurhistorische en landschappelijke elementen en de beleefbaarheid van de wierde versterkt.

De nieuwe brug moet Maarhuizen met het nabijgelegen Mensingeweer en Winsum nader verbinden en maakt de wierde beter toegankelijk voor recreanten en toeristen, waaronder wandelaars van het Pieterpad. Ommetje Maarhuizen De brug maakt letterlijk een verbinding tussen het omliggende landschap van Maarhuizen en de Enne Jans Heerd. De locatie is daarmee gemakkelijk te bereiken voor inwoners en bezoekers van Het Hogeland. Door de nieuwe brug is het mogelijk om verschillende ommetjes op Maarhuizen te wandelen. Daarmee wordt het een echte bestemming voor wandelaars. Ook heeft het Pieterpad hierdoor een nieuwe, deels onverharde, route gekregen dwars door het cultuurhistorisch landschap. Beide projecten zijn mogelijk gemaakt door de financiële bijdragen van Nationaal Programma Groningen (via gemeente het Hogeland), Rijksdienst Cultureel Erfgoed, Provincie Groningen, Waddenfonds, Buitenfonds, Boerderijenfonds, Regio Groningen Assen, BPD Cultuurfonds en Meijer-Leima fonds./Webredactie

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !