Politiechef Janny Knol verkast naar Oost-Nederland

DEN HAAG – Janny Knol wordt door de korpschef bij de minister voorgedragen voor benoeming tot politiechef van de Eenheid Oost-Nederland. Knol is momenteel plaatsvervangend politiechef van de Eenheid Noord-Nederland, zo meldt de website Politie.nl

Knol werkte eerder onder andere in IJsselland, Gelderland-Midden en Twente, zowel in de opsporing als het blauw. De laatste jaren was ze als Hoofd Operatiën ook verbonden aan de portefeuille Intelligence. Ze volgt Oscar Dros op, haar voorganger in Noord-Nederland. Dros start per 1 februari als politiechef van de Landelijke Eenheid.

Knol zegt over haar vertrek uit Noord-Nederland en haar benoeming: “De afgelopen drie jaar heb ik het enorm naar mijn zin gehad in Noord-Nederland. Voor mij voelt het ook alsof ik midden in een storm vertrek, die zowel binnen als buiten woedt. Maar dit is een kans van de categorie ‘once in a lifetime’. De Eenheid Oost-Nederland ken ik natuurlijk heel erg goed, omdat ik er eerder ook heb gewerkt en er nog steeds woon. Het zal voor mij een hernieuwde kennismaking zijn waarop ik mij enorm verheug.”

Korpschef Henk van Essen feliciteert Knol en de eenheid van harte met deze voordracht: “De Eenheid Oost Nederland krijgt in de persoon van Janny een nieuwe politiechef die op verbindende, faciliterende en innovatieve wijze leiding kan geven. Ik heb er alle vertrouwen in dat de eenheid bij haar in goede handen is.”

Knol trad de laatste jaren meerdere keren in de media op. Zo was ze te zien in talkshows, nadat in het Drentse Ruinerwold een ‘verstopt gezin’ werd gevonden in een boerderij. Enkele kinderen van dat gezin waren niet ingeschreven bij de burgerlijke stand. Vrijwel niemand wist van hun bestaan./Webredactie

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !