Nieuwjaarsprotest tegen uitblijven nieuwe brandweerkazerne in Baflo

BAFLO – Een opmerkelijke Nieuwjaarsgroet uit Baflo. Op een spandoek bij de plek waar de nieuwe brandweerkazerne moet komen, stelt men: “Deze kazerne is in rook opgegaan. Waar komt de nieuwe kazerne te staan?” Met een mooie kleurstelling, brandweerwagen rood. De VVD heeft al aangekondigd vragen over de kwestie van de ‘Bavveltse’ kazerne te gaan stellen in de gemeenteraad.

“Ik kan me de teleurstelling van de brandweergroep in Baflo voorstellen,” zegt Mark Dijkhuis, woordvoerder van de Veiligheidsregio Groningen. “Het zijn mensen die hun ziel en zaligheid in het brandweerwerk leggen, en dan een gevoel krijgen van frustratie over de toekomst van hun korps.

De brandweerpost in Baflo is te klein, niet meer van deze tijd. Op het terrein waar voorheen de Ichtusschool stond, zo was het plan, zou de nieuwe kazerne komen. Ondertussen werkten de burgemeesters, in de Veiligheidsregio, aan het toekomstplan voor de brandweervoorzieningen. “Het is de visie op wat waar nodig is, welke specialismen zoals duikers waar gevestigd moeten worden, hoe de risico’s van industriegebieden moeten worden afgedekt. Deze visie is naar verwachting in de zomer van 2022 in concept klaar,” aldus Dijkhuis.

Het plan van wat, waar en hoe heeft een nadeel: “Het betekent dat de plannen voor Baflo een paar keer zijn uitgesteld omdat men met het oog op deze brede visie kritisch kijkt naar nieuwbouw. Het komt er op neer dat Baflo wachten moet totdat het gehele plaatje van de brandweervoorzieningen bekend is. Dan wordt er besloten over wat waar komen moet,” aldus Dijkhuis./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !