Hogeland Lokaal Centraal gaat weer meedoen aan gemeenteraadsverkiezing

HET HOGELAND –  Hogeland Lokaal Centraal (HLC) heeft zich aangemeld bij het stembureau van de gemeente Het Hogeland voor de deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. HLC is de partij die onder aanvoering van Nico Werkman bij de verkiezingen van eind 2018 geen zetel wist te behalen. 

Het verkiezingsprogramma is inmiddels nagenoeg gereed. “De partij is onder meer van mening dat de gemeente fysiek toegankelijk moet zijn voor alle inwoners door de bestaande gemeentehuizen te behouden en is tegen het bouwen van een nieuw en duur gemeentehuis,” zo laat men weten. Sport moet voor alle kinderen toegankelijk zijn, de kosten hiervoor moeten ten dele worden vergoed. Agrariërs moeten meer ruimte en perspectief krijgen om te kunnen ondernemen: “HLC is tegen grote prestigeprojecten en gerommel met vele miljoenen en wil een betere verdeling van de beschikbare gelden over de vele dorpen.

Hogeland Lokaal Centraal heeft als belangrijkste doel gesteld dat zij voor iedere inwoner bereikbaar en benaderbaar wil zijn en daarmee de belangen kan behartigen zoals van een goede volksvertegenwoordiging verwacht mag worden, aldus het persbericht. Binnenkort zullen de kandidaten worden gepresenteerd. “We hebben inmiddels een concept kandidatenlijst weten op te stellen met een mix van jongeren, ouderen, ervaring en kennis met nieuwe gezichten uit de gehele gemeente./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !