Opening Podcast Studio MOI

BEDUM – Op 13 januari is in Bedum de Podcast Studio van Stichting MOI Hogeland geopend. Burgemeester Henk Jan Bolding verrichte met een druk op de knop, onder toeziend oog van Olaf Kessels van MOI Hogeland, de opening. Dat de studio is ingericht met professionele apparatuur en er allerlei features op het bedieningspaneel zitten, bleek wel. Er volgde na de openingshandeling een luid applaus, terwijl er – vanwege de Covid-maatregelen – maar weinig mensen live aanwezig waren. De opening en het aansluitende interview met de burgemeester konden via een livestream worden gevolgd.

Met de Podcast Studio biedt MOI Hogeland weer een nieuwe faciliteit aan. Er was al een mogelijkheid om in Bedum flexibele werkplekken te huren. En een moderne vergaderruimte. MOI Hogeland verwacht met het aanbieden van de Podcast Studio te voorzien in een behoefte in de regio. Het inzetten van podcast om je doelgroep te bereiken wordt steeds meer gedaan door bedrijven, zowel ZZP als MKB.

“De studio is eenvoudig in gebruik en bestaat uit een mengpaneel, beeldscherm, microfoons en camera’s. Als je een smartphone kunt bedienen, dan lukt dit ook!”, aldus een enthousiaste Kessels.

MOI Hogeland is een actieve community van jonge en ervaren (innovatieve) ondernemers en timmert aardig aan de weg. Doel is het bevorderen van het ondernemerschap. De burgemeester gaf aan deze doelstelling te onderschrijven. Bolding: “MOI Hogeland biedt een mooie manier om verbindingen tot stand te brengen tussen allerlei ondernemersinitiatieven. Het Hogeland kenmerkt zich door veel kleine ondernemers; het is als het ware het cement in onze lokale economie. Ze zijn vaak van elkaar afhankelijk; kunnen elkaar goede tips geven en inzichten en ervaringen uitwisselen. Daarbij helpt dit medium goed. Het is de moeite waard, ook als zelfstandig ondernemer, om hierbij aan te sluiten”.

De agenda voor 2022 is al klaar. MOI Hogeland organiseert o.a. bedrijfsbezoeken en kennissessies met experts. Deze zijn niet alleen voor de leden, maar ook voor andere geïnteresseerden toegankelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !