Ruim 1,1 miljoen DE-punten voor voedselbank

Al enkele jaren lang verzamelt Voedselbank het Hogeland spaarpunten van Douwe Egberts koffie en -thee. Ieder jaar levert een dergelijke inzameling steeds zo’n 800.000 spaarpunten op. Voor iedere ingeleverde 600 spaarpunten verstrekt Douwe Egberts aan de voedselbanken in Nederland een pak koffie van 250 gram. Ieder jaar krijgt Voedselbank het Hogeland op deze manier zo’n 1300 tot 1400 pakken koffie.

Ook in 2021 is er weer volop ingezet om DE-punten binnen te halen. Naast artikelen in de regionale bladen werd er in 2021 voor het eerst gebruikgemaakt van Facebook. Behalve uit de eigen regio werden er nu ook DE-punten uit heel Nederland naar Winsum gestuurd. Het uiteindelijke resultaat is  1.160.000 DE-punten hetgeen een dikke 1900 pakken koffie oplevert. Een geweldig resultaat waar de klanten van de voedselbank maar wat blij mee zijn!!

Inmiddels zijn alle DE-punten nu ingeleverd bij de koffiebrander en is de voedselbank aan het spaartraject 2022 begonnen. U kunt uw spaarpunten dus opnieuw inleveren bij Voedselbank het Hogeland, Lombok 1 9951 SC Winsum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.