Bouw nieuw kindcentrum De Dobbe begonnen

ROODESCHOOL – De aannemer is begonnen met het graven van de bouwput van het kindcentrum De Dobbe aan de Zuster Kortestraat in Roodeschool.  IJs en weder dienende wordt de nieuwbouw eind dit jaar opgeleverd.

Een aantal scholen in de gemeente wordt aardbevingsbestendig gemaakt. In dat kader krijgt de samenwerkingsschool De Dobbe een nieuw gebouw, waarin ook kinderopvang KindH is ondergebracht. De nieuwbouw wordt gerealiseerd in opdracht van de gemeente en schoolbestuur Lauwers en Eems.

Op de bouwplaats stonden zestien woningen die afgebroken zijn. Na het graven van de bouwput zal de boorstelling komen om het boorwerk te verrichten voor de funderingspalen. Voor deze werkwijze is gekozen om trillingen te voorkomen. Het boren zal ongeveer twee dagen duren.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !