Verbouwing oude St. Jozefschool vertraagd door corona

WEHE-DEN HOORN – Eind dit jaar zal worden begonnen met de ombouw van de voormalige Sint Jozefschool in Wehe-den Hoorn tot Kunstcentrum De Ploeg. Eind 2024 zal het centrum de deuren openen.

Aanvankelijk werd er vanuit gegaan dat het museum al in 2022 open zou gaan. Het College van B&W zegt in het antwoord op vragen van Lokaal Sociaal dat al snel bleek dat dit te optimistische inschatting was. Een stichting is verantwoordelijk voor de realisatie van het Kunstcentrum. De voorbereidingstijd blijkt langer dan de stichting heeft voorzien, zegt het gemeentebestuur. Om tot een goed voorlopig ontwerp te komen, is afstemming met diverse partijen zoals Monumentenzorg en het Groninger Museum noodzakelijk. Door de coronamaatregelen was het lastiger om met elkaar af te stemmen. Daarnaast zijn er diverse onderzoeken verricht om de bijzondere waarden van het monument te behouden,” aldus B&W.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !