Kamermuziek van Händel in de Menkemaborg

UITHUIZEN – Om de openstelling van de Menkemaborg in de maand februari te vieren, kunnen bezoekers op zondagmiddag 6 februari tussen 13.30 en 15.30 uur genieten van kamermuziek van componist Georg Friedrich Händel (1685-1759) in de grote zaal.

Organist Hans Nomen en altblokfluitist Renate Lussenburg spelen zondagmiddag suites, sonates en aria’s van de Duitse zeventiende-eeuwse componist.

Hans Nomen, organist in Warffum, zal op het achttiende-eeuwse kabinetorgel spelen, het grootste kabinetorgel in Nederland met ruim 400 metalen en houten orgelpijpen.

Blokfluitist Renate Lussenburg heeft een voorliefde voor Barok. Zij koos voor de blokfluit, omdat het de meest directe en persoonlijke mogelijkheid is om muzikale verhalen te vertolken, na de menselijke stem.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !