College verruimt dorpsbudget met 500 euro

HET HOGELAND – Het college van B&W stemt in met een wijziging van het dorpsbudget. Het dorpsbudget is bedoeld om plannen en ideeën van inwoners mogelijk te maken. Inwoners kunnen hier zelf een aanvraag voor doen. Voor de kosten van het bespreken van de plannen geeft de gemeente 500 euro extra.

Omdat het dorpsbudget een jaar bestond, heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de ervaringen van inwoners die een aanvraag hebben gedaan. De aanvragers hebben daartoe een vragenlijst gekregen. Ook zijn er gesprekken met de aanvrager gevoerd. Uit het onderzoek bleek dat inwoners het dorpsbudget waarderen. Wel gaven aanvragers aan graag geld uit het dorpsbudget te ontvangen om plannen in hun eigen dorp of buurt te kunnen bespreken. Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten voor de huur van een zaal of het maken van een folder.

De wijziging geeft aanvragers die mogelijkheid. Vanuit het dorpsbudget kan nu vijfhonderd euro per jaar gebruikt worden om het plan te bespreken. Hieraan zijn verder geen regels verbonden; het college wil dat het aanvragen van geld uit het dorpsbudget zo gemakkelijk mogelijk gaat.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !