Herstart korfbalcompetitie met winst voor DWA/Argo

WINSUM – De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen voor het eerst sinds eind november weer een competitiewedstrijd kunnen spelen. In de Ripperdahal in Winsum kwam Vitesse uit Beilen op bezoek. DWA/Argo bleek een duidelijk maatje te groot te zijn voor de Drenten, want na een ruststand van 19-6 werd het uiteindelijk 29-11 in het voordeel van de thuisploeg.

De korfbalbond besloot meteen toen bekend werd dat er weer in competitieverband gesport mocht worden, dat de zaalcompetitie met een gewijzigde poule-indeling uitgespeeld zou worden. Aangezien er vanaf eind november slechts 1 wedstrijd was gespeeld, werd besloten om met halve poules van vier ploegen een mini-competitie te spelen. De reeds gespeelde wedstrijd van eind november werd dus ongeldig verklaard en DWA/Argo werd ingedeeld bij WSS uit Oude Pekela, Olympia uit Twijzel en Vitesse uit Beilen.

Voor de korfballers betekende het meteen een uitdaging om de teams weer compleet op de been te krijgen. Zo bleek zaterdag dat tegenstanders van het 2e, het 3e en van A1 niet over voldoende spelers konden beschikken door corona en quarantaine-perikelen.

Gelukkig kon DWA/Argo 1 wel doorgaan. Er stond zaterdag zelfs een complete ploeg binnen de lijnen. Trainer-coach Leo Schuuring had de boomlange Sam Pestoor weer terug in de basis gezet, waardoor Jesse Reker weer een plekje in het tweede team kreeg. Van de vijf dames stond Jildau Smedema ditmaal als reserve langs de kant. Tegenstander Vitesse was voor de Winsumers en Bedumers een onbekende ploeg, maar het was wel bekend dat deze ploeg op het veld maar liefst twee klassen lager speelt. Coach Schuuring wilde er echter niet bij voorbaat op rekenen dat dit klusje wel even simpel geklaard zou worden.

Het ging echter wel gemakkelijk zaterdag, want al binnen tien minuten stond DWA/Argo met 6-1 voor tegen Vitesse. De Drenten hadden minder lengte in de ploeg en werden verdedigend flink onder druk gezet door DWA/Argo. Ze leden dan ook snel balverlies, terwijl de thuisploeg lange aanvallen kon neerzetten en veel meer schotpogingen maakte. Zo kon het dan ook dat DWA/Argo na 16 minuten al met 11-1 voorstond. Het was duidelijk dat er een ongelijke strijd gaande was. Na een time-out van de gasten kwamen ze wat beter in hun spel, maar DWA/Argo hield ook het vizier op scherp. Zo was het bij rust al 19-6.

In de tweede helft bleef DWA/Argo de verdedigende druk op de ketel houden, maar aanvallend lukte het iets minder goed. De schoten waren minder zuiver en het tempo in de aanvallen ging wat omlaag. Toch werd het nooit meer spannend. Via 24-6 en 26-9 werd het uiteindelijk 29-11, waarbij alle spelers van DWA/Argo, inclusief de in het veld gekomen Jildau Smedema, hadden weten te  scoren. De ploeg kon tevreden zijn met een mooie teamprestatie.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (6), Natasja Schuuring (5), Nick Brandsma (5), Sanne Schuuring (3), Sam Pestoor (3), Yvonne Schuuring (3), Tom v/d Laan (2), Yarin Smedema (1) en Jildau Smedema (1).

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan speelt DWA-Argo in Oude Pekela tegen WSS. Dit zal waarschijnlijk de sterkste tegenstander zijn in de poule en DWA/Argo zal zeker veel meer tegenstand krijgen dan afgelopen zaterdag. Het duel start om 14.30 uur.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !