Verhalen van Dieuwerke Mulder over Warfhuizen te boek gesteld

WARFHUIZEN – Jarenlang schreef ze stukken in de Warfhuister dorpskrant Rond de Wier over het leven op het platteland in vervlogen jaren. Wat is dan mooier dat deze verhalen in een boek worden samengebracht. Dat was al eerder gebeurd. Zondagmiddag 6 februari was het zo ver en kreeg Dieuwerke Mulder-Groenewoud  zelfs de tweede bundel met verhalen van haar hand aangeboden.

Oud-burgemeester Koos Wiersma van de voormalige gemeente De Marne had een plekje vrijgemaakt in zijn agenda om haar het eerste exemplaar van “Nog meer vrouger” te overhandigen. In dit boek vertelt  Dieuwerke Mulder op anekdotische wijze over het opgroeien en het leven op het platteland van ’t Stort (bij Leens) en Warfhuizen tijdens haar jeugd.

Jaren geleden was Dieuwerke correspondent de Ommelander Courant en het inmiddels verdwenen weekblad De Hogelandster. Voor de dorpskrant van Warfhuizen nam ze een aantal jaren geleden de taak op zich om gebeurtenissen uit het verleden rond het dorp Warfhuizen vast te leggen met een speciaal accent op hoe zij als observator pur sang die beleefd had.

Aangezien Dieuwerke al geruime tijd ziek is, werden door haar dochter Christien Verwijk en dorpsgenoot Hilbert Geerling als verrassing voor haar, verhalen over Vrouger gebundeld en verder uitgewerkt tot dit boek “Nog meer vrouger”.

Na de officiële uitreiking in klein comité kreeg Dieuwer de felicitaties van familie en buren die toen ook voor het eerst het boek konden inzien. Men geeft aan het een prettig leesbaar boek te vinden door het duidelijke lettertype en de vele foto’s van het oude Warfhuizen en omgeving./Webredactie

Het boek is voor €25,-  te bestellen via: chris.verwijk@ziggo.nl of boek.vrouger@gmail.com

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !