PODIUM: Kick Mulder (GemeenteBelangen)

Met de verkiezingen van de  gemeenteraad op 16 maart in zicht bieden we de politieke partijen de vrijplaats Podium. Het is de plek om aandacht op zichzelf te richten. Er geldt één beperking: smaad en laster zijn niet toegestaan. De redactie van de website houdt zich het recht voor zo nodig stukken in te korten. 

Koorts

Het hele land gaat gebukt onder de coronapandemie. Het aantal besmettingen loopt weer gestaag op, maar aan de andere kant sijpelen ook steeds meer de verhalen door dat het einde van de pandemie nu dan toch echt eindelijk in het zicht is. Koortsachtig is de regering bezig om het virus te beteugelen. Gelukkig is de omikron variant aan mij nog altijd voorbij gegaan, hoewel ik mezelf meermalen per week de vraag stel wanneer ik aan de beurt zal zijn. Want het is momenteel toch eerder de vraag wanneer je ziek wordt, in plaats van of je ziek wordt. Voor mij echter vooralsnog nog geen hoofdpijn en koorts.

Maar die koorts is er wel op andere vlakken deze weken. Allereerst de Olympische koorts. Hoeveel medailles gaat de Nederlandse equipe pakken in Beijing tijdens de Olympische Winterspelen. Volgens enkele economen die er een heuse studie van gemaakt hebben, zouden deze Spelen wel een kunnen leiden tot een record oogst. Het worden weer mooie sportweken. Dagelijks zal ik moeten schipperen tussen het werken aan de ene kant en het volgen van de diverse wintersporten.

Hoewel wij toch voornamelijk een schaatsland zijn, betreur ik het dat de curlingheren zich niet gekwalificeerd hebben. Net zoals Nicolien Sauerbrij enige jaren geleden succesvol was in de sneeuw, had ik ook graag de heren vegers en gooiers het eremetaal omgehangen zien worden. Ik heb het zelf ook een geprobeerd. Maar dat curlen valt nog smerig tegen, het is lang niet zo makkelijk als het lijkt. Wellicht scoren ‘we’ een verdwaalde medaille opnieuw in de sneeuw of op de rodelbaan, maar het gros zal toch op de ijsbaan en in de ijshal behaald gaan worden. Hoeveel clean-sweepes mogen we deze keer noteren? Over hoeveel verkeerde wissels en valpartijen zullen we nog lang napraten?

En dan zijn er nog, je zou het bijna vergeten, de gemeenteraadsverkiezingen halverwege maart. Ook dit leidt bij een enkeling tot verkiezingskoorts. Ik ben daar eentje van. Nu ik wederom op een verkiesbare plaats sta op de lijst, breken er weer spannende weken aan. De aftrap was afgelopen week in Onderdendam. En nu is het aan de verschillende partijen om de campagnes succesvol te laten zien en de kiezers te overtuigen. Het is een strijd, maar wel een faire op Het Hogeland. We vechten elkaar de tent niet uit en kunnen over het algemeen prima samenwerken.

Kortom, op allerlei vlakken breken er spannende weken aan. Ik kijk er naar uit!

Kick Mulder (raadslid GemeenteBelangen Het Hogeland)

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !