Toenemend aantal coronabesmettingen heeft gevolgen voor het Wmo- en leerlingenvervoer

HET HOGELAND – Met de versoepeling van de Covid-maatregelen neemt ook het aantal vervoersbewegingen in het Wmo-vervoer weer toe. Door ziekte en quarantaine is het aantal beschikbare chauffeurs beperkter. Hierdoor kunnen reizigers enige hinder ondervinden bij het boeken van de taxirit. Ook kan het zijn dat de reis wat langer duurt dan normaal omdat de chauffeur meer mensen tijdens uw reis moet ophalen en verkeershinder ondervindt van de werkzaamheden aan het Julianaplein in Groningen. Publiek Vervoer Groningen Drenthe vraagt begrip voor de mogelijke overlast.

Het helpt de vervoerder als de reis tijdig wordt gereserveerd en er zoveel mogelijk buiten de ochtend- en middagspits wordt gereisd.

Voor leerlingen die gebruik maken van het leerlingenvervoer geldt dat het kan zijn dat er soms tijdelijk andere routes worden samengesteld zoals vanaf de zomervakantie ook al plaatsvindt. Dit omdat, naast chauffeurs, ook veel kinderen en leerkrachten ziek zijn.

Vanaf 11 februari tot de meivakantie wordt het Julianaplein in Groningen afgesloten. Er wordt in die 3 maanden een tijdelijk nieuw kruispunt aangelegd. Dit zal ook gevolgen kunnen hebben voor de reistijden van de ritten van en naar Groningen, maar ook in de stad zelf.

Ook hier is het advies om zoveel mogelijk buiten de spits te reizen en rekening te houden met een langere reistijd. Wel kan/kunnen de taxi(busjes) gebruik maken van enkele busbanen.

De scholen in en om de stad Groningen zijn op de hoogte van het feit dat er vertragingen kunnen optreden. Kinderen kunnen daardoor later op school aankomen, maar dus ook later thuis./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !