Uiterlijk 1 mei duidelijkheid over 10 duizend euro regeling

HET HOGELAND – Voor 1 mei a.s. is bekend wanneer en hoe de volgende subsidieronde voor de 10 duizend euro schaderegeling wordt opengesteld. Dit meldt het Samenwerkingsverband Noord-Nederland SNN. Dat is ook bevestigd door staatssecretaris Vijlbrief van EZK in het Kamerdebat van 9 februari. “Alle betrokken partijen streven ernaar om voor de zomer geleidelijk open te gaan. Er is voldoende geld beschikbaar. Iedereen die in aanmerking komt, krijgt dan volop de tijd om in alle rust een aanvraag in te dienen,” aldus het SNN.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van het ministerie van EZK heeft vorige maand laten weten dat er voldoende budget komt voor de Groningers die in aanmerking komen voor de  regeling voor verbetering en verduurzaming van de woning. “Dit goede nieuws zorgt ervoor dat iedereen die voor deze subsidie in aanmerking komt, een aanvraag kan indienen. Dat gebeurt dit keer in alle rust, zonder tijdsdruk,” zegt het SNN dat de regeling uitvoert.

Op 14 januari heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) 250 miljoen euro extra uitgetrokken voor deze subsidieregeling. Dat was nodig omdat het beschikbare budget na openstelling van de regeling op 10 januari binnen de kortste keren op was. Zo’n 25.000 Groningers liepen de subsidie daardoor mis, terwijl ze wel aan de voorwaarden voldoen.

Het is begrijpelijk dat iedereen die voor de subsidie in aanmerking komt, graag snel duidelijkheid wil. Het SNN hamert dan ook op een voorspoedige en zorgvuldige uitvoering. Deze subsidieronde moet goed verlopen voor iedereen: “Het belang van de inwoners staat bij de nieuwe aanvraagronde voorop. Het is belangrijk dat de betrokken inwoners in het aardbevingsgebied in alle rust en met gemak hun aanvraag kunnen doen. Hierbij zullen online of fysieke wachtrijen niet meer voorkomen. Dit vraagt om een zorgvuldige aanpak en voorbereiding en een wijziging van de subsidieregeling. Daar werkt het ministerie samen met de regio en het SNN volop aan,” aldus het SNN.

De focus van het SNN ligt op dit moment op het behandelen van de 25.000 aanvragen die op maandag 10 januari zijn ingediend: “Onze organisatie zorgt ervoor dat alle aanvragers binnen de wettelijke behandeltermijn van 13 weken horen of hun aanvraag wordt toegekend.”/BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !