Stichting ijvert voor sociaal woonproject voor oude gemeentehuis Bedum

BEDUM – Met het passeren van de acte bij de notaris, is afgelopen donderdag een stichting  opgericht met als doel: een sociaal woonproject voor ouderen realiseren in het oude gemeentehuis in Bedum.

De Stichting Sociaal Woonproject Beemstee met als bestuursleden Rinze Kramer, Karel Velzen, Joost Boskamp en Klaes Hoekstra was al enkele jaren bezig om een sociaal en levensloopbestendige leefvorm op te zetten.

Nadat de gemeente Het Hogeland had aangegeven dat het gemeentehuis van Bedum in de verkoop zou komen werd er opnieuw contact gezocht met B&W. Een eis van de gemeente is dat er ook ruimte moet zijn voor maatschappelijke initiatieven. Hiervoor is contact gezocht met het project Kultuurhoezen, dat vorig jaar is goedgekeurd door het Nationaal Programma Groningen. Een Kultuurhoes heeft als doel en faciliteert een breed scala aan educatie, creatieve vrijetijdsbestedingen en talentontwikkeling./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !