Glasvezelcampagne nu ook in de kleinere dorpen van Het Hogeland van start

HET HOGELAND – De aanleg in Het Hogeland Oost en Zuid is succesvol gestart, daar hebben inwoners gekozen voor glasvezel via DELTA Fiber Netwerk. In Het Hogeland West en Winsum loopt de campagne op dit moment. Deze week start de informatiecampagne in de kleinere kernen van Het Hogeland.

Als 35% van de inwoners van Den Andel, Doodstil, Eppenhuizen, Hornhuizen, Kantens, Kleine Huisjes, Kloosterburen, Kruisweg, Molenrij, Oldenzijl, Oosternieland, Pieterburen, Rottum, Schouwerzijl, Stitswerd, Vierhuizen, Warfhuizen, Westernieland, Zandeweer en Zuurdijk voor 11 mei 2022 ‘ja’ zegt dan krijgen ook zij supersnel glasvezel. En doen zij dat voor die datum dan betalen zij geen aansluitkosten.

Het Hogeland krijgt het aller- allersnelste glasvezel van Nederland

Net als in Het Hogeland Oost en Zuid gaan we ook hier het allersnelste glasvezel netwerk van Nederland aanleggen als genoeg inwoners zich aanmelden. Dat betekent snelheden tot wel 8 Gigabite per seconde (Gbps) up- én download en dat is dus 8 x sneller dan in de stad Groningen bijvoorbeeld. De campagne voeren we samen met veel Groningse lokale enthousiastelingen die zich graag hard maken voor glasvezel in het gebied.” Aldus Marcel Rijpstra Projectmanager DELTA Fiber Netwerk.

35% ja = glasvezel voor de kleinere kernen van Het Hogeland

DELTA Fiber Netwerk start de glasvezelcampagne in de kleinere kernen en als 35% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 11 mei 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er ook in de kleine(re) kernen van Het Hogeland glasvezel. Melden inwoners zich voor die datum aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, televisie en/of bellen bij de telecomaanbieder.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan men een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.

Over DELTA Fiber Netwerk

Wij zijn DELTA Fiber Netwerk, onderdeel van een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al circa 1 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. En daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Het Hogeland op gavoorglasvezel.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !