Eddie van Marum tegen ontsnapte emoe: ‘Hé Pino, hou ist?’

HET HOGELAND – Eddie van Marum uit Niekerk kwam maandag nabij Wierumerschouw tussen Adorp en Aduard oog in oog te staan met een emoe. Van Marum wist meteen dat de enorme Australische loopvogel was ontsnapt uit het dierenkamp van een buurtbewoner. “Die moet ik vangen”, dacht de weidevogelbeheerder, “maar een beetje rappe emoe kan een snelheid van 50 kilometer per uur halen, hoe moet ik dit aanpakken?”

Van Marum besloot om er geen hardloopwedstrijd van te maken en begon instinctief met de vrouwtjes-emoe te praten. Hij benaderde de vogel rustig en merkte dat hij contact kreeg. Met “Hé Pino, hou ist? Vermaak je je een beetje?”, lukte het Van Marum om dichterbij komen.

Na enige tijd zag Eddie zijn kans schoon, pakte het vrouwtje en vouwde meteen de poten onder het lijf, zodat ze niks meer kon doen.

Van Marum bracht vervolgens het beestje keurig in de auto naar huis aan de Wierumerschouw. De eigenaar was ontzettend blij dat haar emoe weer terug was op het ‘nest’.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !