College stelt kavelprijzen ’t Stee Adorp vast

ADORP – Het gemeentebestuur heeft de prijzen voor vijf kavels voor de bouw van vrijstaande woningen in het plan ’t Stee in Adorp vastgesteld. ‘t Stee is een kleinschalig nieuwbouwproject op een voormalig voetbalveld. Er komen in totaal zeventien nieuwbouwwoningen.

Het plan is klein van opzet met groene erven en woningen in landelijke stijl. Projectontwikkelaar Plegt-Vos realiseert de eerste fase van het project bestaande uit de ontwikkeling van twaalf twee-onder-een-kapwoningen. Deze woningen zijn inmiddels verkocht of gereserveerd. Voor de laatste vijf beschikbare kavels in ’t Stee in Adorp zijn de kavelprijzen nu vastgesteld. Het gaat om kavels tussen 521 en 883 vierkante meter. De prijzen variëren van 90.000 tot 140.000 euro, exclusief BTW en kosten koper.

De prijs is gekoppeld aan het formaat van de vijf verschillende kavels. De vijf kavels zijn een aanvulling op de eerder gepresenteerde twaalf twee-onder-een-kapwoningen. Kopers kunnen hun huis laten bouwen door een zelf gekozen aannemer. Kopers gaan zelf aan de slag om op de bouwkavel hun vrijstaande woning te realiseren. Hiervoor gelden randvoorwaarden. Die zijn te vinden op de website van de gemeente. Wethouder Theo de Vries is verheugd over de plannen. “Het is goed nieuws dat de gemeente ook in kleinere kernen als Adorp kavels aanbiedt. Het bouwrijp maken van het oude voetbalveld in Adorp is inmiddels in volle gang. Hier kunnen kopers straks hun eigen woning laten bouwen. Adorp ligt op steenworp afstand van de stad. Dat, in combinatie met de druk op de huidige woningmarkt, leidt er toe dat we verwachten dat er flinke belangstelling voor de kavels zal zijn.” Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 11 maart bij de gemeente inschrijven voor een optie op een bouwkavel. De inschrijving loopt op 12 april af. Het inschrijfformulier is te vinden is op de website. Als er meerdere gegadigden zijn, organiseert de gemeente in samenwerking met een notaris een loting.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !