Mensenwerk Hogeland ontvangt Award Social Return on Investment

BEDUM – Werkplein Ability van de gemeente Het Hogeland reikt jaarlijks een Award Sociaal Betrokken Werkgever uit. Vanaf dit jaar is er ook een SRoI-award. Deze is in het leven geroepen om opdrachtnemers van de gemeente te waarderen voor de manier waarop ze invulling geven aan de Social Return On Investment (SRoI) verplichting. De SRoI Award 2021 gaat naar Mensenwerk Hogeland. Regiomanager Marcel van Leeuwen nam hem vanochtend in de bibliotheek in Bedum in ontvangst van wethouder Mariette de Visser.

Vanaf 1 januari 2018 voert De Tinten Welzijnsgroep de basisondersteuning in gemeente Het Hogeland uit. Onder de naam Mensenwerk Hogeland biedt zij maatschappelijk werk en welzijnswerk, jongerenwerk en cliëntondersteuning aan Hogelandsters. Het contract per januari 2022 is tot 2024 verlengd.

Tot het einde van de eerste contractperiode heeft Mensenwerk maar liefst 20 werkzoekenden en studenten een afstudeerstage, opleidings- of werkplek geboden. Mensenwerk Hogeland deed daarbij ook beroep op de diverse diensten van Werkplein Ability.

Wethouder Mariette de Visser: “Mensenwerk Hogeland verdient deze SRoI Award daarom dubbel en dwars. Met goede ondersteuning en persoonlijke begeleiding was er voor al deze mensen ruimte voor ontwikkeling en om te groeien in de werkzaamheden. Dit in goede samenwerking met uitkeringsinstanties en opleiders. Het motto van Mensenwerk Hogeland – kracht en talenten van mensen versterken, zodat iedereen zo zelfstandig mogelijk kan deelnemen aan het dagelijks leven- hebben ze ook met de SRoI waargemaakt!”

De SRoI is een belangrijk onderdeel in het gunningstraject rondom een gemeentelijke opdracht. Met SRoI-plekken bieden organisaties/bedrijven mensen in een uitkeringssituatie of starters op de arbeidsmarkt een kans om werkervaring op te doen. En om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.