Harde wind nekt boom in Adorp, vrijdag code oranje

ADORP – Storm Dudley heeft met name in de bovenste helft van het land schade aangericht. Auto’s, huizen en gebouwen raakten beschadigd en bomen waaiden om. Ook in Adorp ging een boom aan de Torenweg ‘onderuit’. De brandweer heeft de boom, die over een oprit tegen een andere boom was gevallen, verwijderd. De gemeente zal de restanten later komen ophalen.

Vrijdag code oranje

Het KNMI geeft code oranje voor een groot deel van het land af vanwege de storm Eunice,die morgen over het land  trekt. Voor Limburg geldt code geel.

Boven het land worden zeer zware windstoten verwacht van 100 tot 120 kilometer per uur,in de kustgebieden tot 130 km/uur en aan de noordwestkust en op de Wadden mogelijk nog iets hoger,waarschuwt het KNMI.

De storm komt naar verwachting rond 14.00 uur aan land. De piek van Eunice ligt in de middag en de avond. Aan het einde van de avond en in de nacht naar zaterdag neemt de wind van het zuidwesten uit af.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !