Activiteitencentrum Lauwersnest biedt reeks natuuractiviteiten

LAUWERSMEER – In de voorjaarsvakantie van zaterdag 19 februari t/m zondag 6 maart is het Activiteitencentrum Lauwersnest in Nationaal Park Lauwersmeer dinsdag t/m zondag geopend van 11 – 16 uur. Staatsbosbeheer organiseert in die weken verschillende activiteiten voor jong en oud. U bent van harte welkom, zo roept het centrum.

Kom op woensdag 23 februari een nestkast timmeren en laat kinderen op woensdag 2 maart mee doen aan de junior boswachterscursus.

Ontdek het donkerte van het Lauwersmeer en ga mee op excursie (vrijdag 25 februari en vrijdag 4 maart).

Het Lauwersmeer is een vogelparadijs op vroegere zeebodem. Wil je de vogels waarnemen die op dit moment in het gebied zijn? Ga dan woensdag 2 maart mee op excursie.

Als afsluiter van de vakantie kan je zondag 1 maart naar het vogelspreekuur van de boswachter komen. Heb je vragen over vogels? Stel ze dan hier.

Het totale activiteitenprogramma en alle bijzonderheden kan je vinden op www.np-lauwersmeer.nl  Graag tot ziens in Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog.

Ook buiten openingstijden van het Lauwersnest is er genoeg te beleven

Het Nationaal Park heeft diverse routes om te bewandelen en te fietsen. Nieuw is de dark sky route. Je kunt overdag de route lopen en de QR-codes scannen om zo van alles te weten komen over de nacht in het gebied. Kom na zonsondergang terug om de nacht zelf te ervaren.

Let op!

Door de weersomstandigheden raden wij het af om het bos te betreden. Door de regenval is het verstandig om op pad te gaan met regenlaarzen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !