Kamerlid SP stelt opnieuw aardgasstation Roodeschool aan de orde

HET HOGELAND – Sandra Beckerman, voor de SP lid van de Tweede Kamer, stelt in schriftelijke vragen aan staatssecretaris Vijlbrief (mijnbouw) opnieuw de kwestie van het overslagstation voor aardgascondensaat in Roodeschool aan de orde.

“Minister Wiebes zei in 2018 zeer stellig: ‘Overslagstation hoort niet in Roodeschool’ zo stelt Beckerman:  “Bewoners hebben niets aan deze uitspraak gehad, het station staat er nog steeds. Het is hoog tijd dat de nieuwe regering wel ingrijpt. De SP geeft niet op en start een nieuwe poging.”

In schriftelijke vragen aan Vijlbrief wijs zij de bewindsman op de uitspraken van minister Wiebes uit 2018. “Weet u dat de installatie er nog steeds is? Wat is daarop uw reactie?” Ook  wil zij weten hoe staat het met het onderzoek naar de verplaatsing van de installatie, dat minister Wiebes eerder heeft aangekondigd. “Hoe verklaart u dat het Rijk al in 2015 toegezegd hebben mee te willen betalen aan de verplaatsing, maar dat er nog niets is gebeurd?” aldus Beckerman. Ook wil zij weten of er aanwijzingen dat meer mensen in de omgeving van het station ziek zijn of worden./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.