PODIUM: GroenLinks praat met Hogelandsters over zorg

Met de verkiezingen van de  gemeenteraad op 16 maart in zicht bieden we de politieke partijen de vrijplaats Podium. Het is de plek om aandacht op zichzelf te richten. Er geldt één beperking: smaad en laster zijn niet toegestaan. De redactie van de website houdt zich het recht voor zo nodig stukken in te korten.

GroenLinks met inwoners in gesprek over zorg op het Hogeland

Vanwege Corona heeft GroenLinks er voor gekozen in een aantal bijeenkomsten online in gesprek te gaan met de Hogelandsters. Recent werd gesproken over het behoud van het landschap en over veilige fiets- en wandelroutes.
Donderdag 24 februari wil GroenLinks met inwoners in gesprek over de zorg: ouderenzorg, WMO, jeugdzorg en meer. Wat zijn de ervaringen? Welke adviezen kunnen aan GroenLinks worden meegegeven?
Er zijn verschillende aanleidingen voor dit gesprek: de lange wachttijden in de jeugdzorg zijn veel in het nieuws geweest, maar ook de ouderenzorg heeft heel zwaar onder Corona te lijden gehad. Veel zorggebouwen moeten worden versterkt, of herbouwd.

Lijsttrekker Arjen Nolles bracht vorige week met Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet een bezoek aan verpleeg- en verzorgingshuis De Mieden in Uithuizermeeden. Daar zagen zij hoe alles wordt gedaan om goede zorg te leveren in een gebouw dat niet aardbevingsbestendig is. In Uithuizen werden zij bijgepraat over het Groninger Zorgakkoord: een afspraak tussen zorgverleners om de toekomst van de zorg in het bevingsgebied te verbeteren. Daar werd goed zichtbaar hoezeer samenwerking van zorgverleners en welzijnsorganisaties nodig is om ook in de toekomst zorg te kunnen leveren en hoe belangrijk het is daar met dorpsbewoners over te spreken.

De bijeenkomst vindt op 24 februari ’s avonds om acht uur plaats. Online. U bent van harte welkom en kunt zich aanmelden op hethogeland.groenlinks.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !