Ondernemersfonds Het Hogeland uit de startblokken

HET HOGELAND – Met de lancering van een website is het Ondernemersfonds Het Hogeland nu echt uit de startblokken. Het fonds biedt financiële ondersteuning voor projecten en activiteiten die de lokale economie versterken.

Samenwerkende ondernemers die goede plannen of ideeën hebben, kunnen via de website contact opnemen met fondsmanager Jan van den Bremer. Van den Bremer: “We hebben het liefst dat men in een zo vroeg mogelijk stadium bij ons komt. Dan kunnen we ook helpen bij het uitwerken van de plannen. Projecten komen in aanmerking voor een bijdrage wanneer deze de lokale economie versterken en collectief worden ingediend met ondersteuning van een ondernemersvereniging in de gemeente.” Op de website ondernemersfondshethogeland.nlvinden ondernemers en ondernemersorganisaties alle benodigde informatie kort en krachtig samengevat.

Na de gemeentelijke herindeling is de onroerende zaakbelasting (OZB) voor alle afzonderlijke voormalige gemeenten gelijk getrokken. Dit betekende voor veel bedrijven een verhoging van de te betalen OZB. Een deel van deze verhoging wordt door de gemeente nu beschikbaar gesteld aan het Ondernemersfonds. Door de oprichting van dit fonds kunnen de ondernemers daardoor samen bepalen waar een deel van dit geld aan wordt besteed. De Stichting Ondernemersfonds Het Hogeland beheert het fonds namens de ondernemers (verenigd in het Ondernemersplatform Het Hogeland).

Hiermee subsidieert het fonds collectieve projecten van ondernemers. Het gaat dan om projecten waar alle ondernemers in (een deel van) de gemeente baat bij hebben. Bestuur Ondernemersfonds Het Hogeland Het bestuur van de stichting bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende ondernemersverenigingen in de gemeente. Frans Alting, voorzitter van het bestuur: “We zijn erg blij dat dit fonds er nu is. De eerste aanmeldingen zijn ook al binnen. Dat laat zien dat er ook echt behoefte aan is. Met dit fonds kunnen we er samen als ondernemers voor zorgen dat het nog beter ondernemen is in de gemeente Het Hogeland. En daar profiteert niet alleen de economie van, maar het vergroot ook de leefbaarheid in het gebied.”/Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.