Ovenschotel met zalm.

Ingredieenten voor  4 personen:

2 eetlepels balsamicoazijn.

2 eetlepels olijfolie extra vergine.

Zeezout.

Zwarte peper

4 moten zalm van 150 gram.

4 plakjes citroen.

Twee takken cherry tomaten.

800 gram aardappelpartjes voorgekookt.

Bakolijfolie.

1 teentje knoflook, fijngehakt.

Verse oregano, fijngehakt. Ook voor garnering.


Bereiding: 15 minuten + Oven: 15 – 30 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Klop de balsamicoazijn en olijfolie extra vergine door elkaar in een kommetje. Breng dit goed op smaak met zout en peper.
  3. Leg de moot zalm op het bakpapier en dep droog met keukenpapier. Kwast de zalm vervolgens goed in met de balsamicodressing. Leg 4 partjes citroen bovenop de zalm.
  4. Meng de cherrytomaten voorzichtig met de resterende dressing en zet apart in een schaaltje.
  5. De aardappelpartjes meng je met een scheut bakolijfolie, knoflook, snuf zout en de fijngehakte kruiden.  Leg die daarna om de zalm heen.
  6. Zet de bakplaat voor 15 – 30 minuten in de oven, de uiteindelijk tijd is afhankelijk van hoe dik je zalm is. Hoe dikker, hoe langer. Voor dunne filets is 15 minuten al voldoende om deze rosé te garen. Maar zorg er wel voor dat de aardappeltjes 30 minuten in de oven gaan en leg de laatste 10 minuten de gemarineerde cherrytomaten erbij.
  7. Serveer de zalm uit de oven met de aardappelpartjes en garneer met wat takjes oregano. Nog een bijgerecht?

Serveer met een salade met geblancheerde groen asperges. Doe er een dressing bij van extra vergine olijfolie met citroensap en zout en peper.

Eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !