Cursus om vallen te voorkomen voor ouderen

LEENS – In de sporthal van Leens wordt volgende maand een valpreventiecursus aangeboden, speciaal gericht op 65-plussers. Deelname is gratis.

Vallen is vaak niet het gevolg van gevaarlijke toeren uithalen. De meeste ongelukken bij 65-plussers gebeuren in de thuissituatie. Vallen wordt veroorzaakt door verlies van evenwicht en is de meest voorkomende oorzaak van hoofd-, arm- en beenletsel bij ouderen. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij verlies van evenwicht, zoals afname van spierkracht, medicijngebruik en ook de inrichting van uw woning. Uit ervaring is gebleken dat met de juiste aanpak het valrisico effectief verlaagd kan worden, zo laten de organisatoren weten.

Aangezien de gemeente Het Hogeland de kosten van de cursus voor jaar rekening neemt, hoeven deelnemers niets te betalen. De cursus wordt op 10, 17, 24 en 31 maart gehouden in de sporthal in Leens, telkens van 13.00 tot 14.30 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Maarten Westerhuis van Beweegteam Hogeland via 06-41253214

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !