PODIUM: ChristenUnie verblijdt kledingbank Maxima Het Hogeland

Met de verkiezingen van de  gemeenteraad op 16 maart in zicht bieden we de politieke partijen de vrijplaats Podium. Het is de plek om aandacht op zichzelf te richten. Er geldt één beperking: smaad en laster zijn niet toegestaan. De redactie van de website houdt zich het recht voor zo nodig stukken in te korten.

Inzamelactie voor kledingbank Maxima groot succes

De fractie van de ChristenUnie Het Hogeland heeft op zaterdagmiddag de opbrengst van de inzamelactie naar kledingbank Maxima gebracht. “Dit kunnen we écht goed gebruiken”. De medewerkster van Maxima pakte een tas, waarvan de broeken keurig op een stapeltje lagen en gestreken waren. “Mooi dat we zulke kwalitatief goede kleding krijgen “. Ook de reacties van de aanbieders waren hartverwarmend: “dan is het echt goed besteed en blijft het ook dichtbij”. Iemand was ziek en paste haar net nieuwe kleding nu niet meer: “ echt fijn dat je er dan iemand anders blij mee kan maken”.  De  ChristenUnie werkte zaterdag 26 februari 2022 in het kader van duurzaamheid aan  het thema ‘voor elkaar’ door kleding voor kledingbank Maxima in te zamelen.

Van Lub Snijder, de voorzitter van kledingbank Maxima, kregen de leden van de ChristenUnie fractie ook nog een rondleiding. “ Alle kleding wordt dubbel gesorteerd, het complete bedrijf is enorm goed georganiseerd. Er waait letterlijk en figuurlijk ‘een frisse wind”:  zei Nannet Gijzen van de ChristenUnie vol bewondering na de rondleiding. Een deel van vrijwilligers hebben zelf een afstand tot de arbeidsmarkt en dan is Kledingbank Maxima soms de opstap naar een betaalde baan. Kortom de actie van de ChristenUnie stopt nu, maar wilt  u in de toekomst nog kleding kwijt, dan is Kledingbank Maxima een fantastische bestemming. Want het is prachtig, wanneer je in ‘armoede’ leeft, dat mooie kleding je laat stralen en daar zorgt Maxima voor.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.