Feestelijke en drukke opening De Visscherij

WINSUM – Het was feestelijk en druk bij de opening van De Visscherij in de Hoofdstraat O. Het dweilorkest de Boogblazers zorgde voor de vrolijke sfeer, geholpen door en onwennig zonnetje. Winsum heeft er een bedrijf bij dat de diversiteit van het aanbod zeker zal versterken.

Voor Andrea van der Veen was het nog even wennen, tussen de bezoekers die kwamen feliciteren, de collega-ondernemers die haar en het personeel Lisette en Nettie een hart onder de riem kwamen steken. Buiten is de bak met bouwafval de stille getuige van het werk dat gedaan is om de winkel in te richten. Ondertussen trakteren zoon en dochter de bezoekers op de kleine hapjes, van vis uiteraard

“Ik heb in Zoutkamp en Lauwersoog met vis gewerkt,” zegt Andrea. “Op een bepaald moment moet je wel eens een keuze maken. Mijn man Gerard en ik besloten toen, het is nu de tijd om het te doen.” Het pand werd onderhanden genomen. Ooit was het een textielzaak, een winkel voor hobby-artikelen, een adviesbureau, en nu is het De Visscherij geworden. “Het was wel een behoorlijke klus, hoor. De aanpassing moest vooral in de vrije tijd gebeuren,” aldus Andrea.

Waar positioneert zij haar zaak, tussen de verschillende viskramen, die de laatste jaren in de omgeving zijn verschenen? “Dit is heel lastig. Wat ons onderscheidt is dat we zeven dagen in de week open zijn. We hebben ook een heel ander aanbod. Natuurlijk, de portie kibbeling, het lekkerbekje en de haring vind je bij ons ook. Daarnaast kun je bij ons terecht voor de hapjesschotel, een bbq-schotel, shushi-pakketten om mee te nemen. Zeg maar een stuk catering.”

Aan de muur hangt een grote foto. De ouders van Andrea in hun viskraam ergens in oostelijk Groningen. De kleurigheid is wat door de tijd aangetast. Maar ze kijken mee./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !