Topviolist Sergei Bolotny met Weens programma naar Onderdendam

ONDERDAM – In de serie “Nobele Muziek in DE KERK” spelen op 6 maart Sergei Bolotny samen met pianiste Keiko Sakuma en contrabassist Tim Nobel een concert in Weense sferen. Vele beroemde Weense componisten komen aan bod, van Mozart en Schubert tot Fritz Kreisler en Johann Strauss. Een heerlijk licht klassiek programma met veel passie en virtuositeit. Een aangename presentatie hoort er vanzelfsprekend bij, Tim Nobel komt met interessante anekdotes over de gespeelde muziek.

Sergei Bolotny is afkomstig uit de Oekraïne en is prijswinnaar van verscheidene internationale vioolconcoursen. Na zijn studie in Kiev vertrok hij naar Wenen waar hij zich o.a. specialiseerde in kamermuziek. Hij werkte daar met de Wiener Bachsolisten, het Wiener Streichquartett en het prijswinnende Metro Trio. Ook leidde hij in Oostenrijk het succesvolle Klezmatov ensemble. In 2010 werd hij bij het Noord Nederlands Orkest benoemd tot 2e plv. concertmeester. Naast zijn werk als orkestmusicus treedt Sergei regelmatig op als solist en speelt hij in meerdere ensembles.

Keiko Sakuma werd in Tokio geboren en begon met pianoles bij haar moeder toen ze vier jaar oud was. In 2000 vertrok ze naar Salzburg om piano te studeren aan het Mozarteum. Daarna richtte zij zich op kamermuziek aan de Universiteit voor Muziek in Wenen. In 2004 won Keiko in Japan de eerste prijs op het Concours voor Ensembles. In 2013 verhuisde zij naar Groningen om samen te kunnen zijn met haar man Sergei, die ze in Wenen had leren kennen. Samen treden zij regelmatig op in uiteenlopende samenstellingen.

Tim Nobel groeide op in Onderdendam en studeerde zowel jazz als klassiek contrabas. Van 2000 tot 2018 werkte hij als bassist bij het Orkest van het Oosten (nu Phion). Hij richtte bij dat orkest in 2011 het ensemble Lite op dat hij nog steeds leidt. In 2018 slaagde hij met uitstekende resultaten voor de Master NAIP aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Tim schrijft ook veel muziek en dat doet voor allerlei bezettingen. Vanaf 2018 geeft hij daarnaast leiding aan Kielzog Muziekschool en geeft hij lezingen over muziek.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !