Delta Fiber Netwerk gaat door in Het Hogeland

HET HOGELAND – Na het oosten en het zuiden van de gemeente Het Hogeland kiezen nu ook de kernen in het westelijk gedeelte voor glasvezel van DELTA Fiber Netwerk. In Baflo, Eenrum, Houwerzijl, Leens, Mensingeweer, Niekerk, Rasquert, Tinallinge, Ulrum, Wehe-den Hoorn en Zoutkamp is ook voldoende animo waarbij in enkele kernen zelfs meer dan 35% van de inwoners ‘ja’ heeft gezegd tegen glasvezel. De rest van de inwoners kunnen zich nog wel aanmelden tot 30 maart 2022 zonder betaling van de aansluitkosten van € 650,-.

Tijdens de aanleg komt DELTA Fiber Netwerk ook langs woningen, waarvan bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Ook deze woningen wil DELTA Fiber Netwerk alvast aansluiten op het glasvezelnetwerk. Op deze manier zijn alle woningen direct klaar voor de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open. Inwoners kunnen gebruik maken van een glasvezelaansluiting, als een glasvezelabonnement afgesloten wordt.

Inwoners van Het Hogeland West krijgen nog tot 30 maart 2022 extra de tijd om zich aan te melden voor glasvezel bij een van de telecomaanbieders Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl. Doen zij dit voor 30 maart, dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten a €650,- te betalen.

Inzet lokale ambassadeurs, verkopers en verenigingen

Marcel Rijpstra, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “We zien dat de inwoners van Het Hogeland klaar zijn voor glasvezel en zich massaal aanmelden. Tijdens de campagne in Het Hogeland West is er veel werk verzet door lokale ambassadeurs, verkopers en verenigingen. Ze hebben zich ingezet om inwoners te informeren over het belang van glasvezel. We zijn blij en trots dat we na Oost en Zuid, nu kunnen melden dat er in West ook glasvezel komt. Op naar glasvezel voor de hele gemeente!”

Zichtbaar op straat

De planning is dat de aannemer nog dit jaar zal starten met schouwen. Een schouw betekent dat de aannemer bij de inwoners langskomt om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Uiteraard werken zij volgens de RIVM richtlijnen. De woningschouwer zal zich altijd legitimeren met een ID-pas. Daarnaast starten ook voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Alle inwoners uit Baflo, Eenrum, Houwerzijl, Leens, Mensingeweer, Niekerk, Rasquert, Tinallinge, Ulrum, Wehe-den Hoorn en Zoutkamp, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en het verdere verloop van de schouw- en de aanlegwerkzaamheden. In de brief wordt duidelijk uitgelegd wat dit proces inhoudt.

Kijk voor meer informatie op gavoorglasvezel.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.