Gratis energieadvies voor ondernemers in gemeente Het Hogeland

HET HOGELAND – Dinsdag 1 maart lanceerde de gemeente Het Hogeland in samenwerking met het Regionaal Energieloket een zakelijk energieloket. Ondernemers die hun bedrijfslocatie, bedrijfspand en kantoorruimte willen verduurzamen, kunnen hier terecht voor gratis advies. Het gaat bijvoorbeeld om tips om energie te besparen, subsidies, wetgeving en advies over het opwekken van elektriciteit. Hogelandster ondernemers kunnen terecht op zakelijk.regionaalenergieloket.nl.

“Door te verduurzamen kunnen ondernemers een dubbelslag maken,” zegt wethouder Eltjo Dijkhuis: “Ze kunnen niet alleen geld besparen maar dragen ook bij aan een duurzame toekomst voor Het Hogeland. Zo gaan we samen slim naar de toekomst.”

Ondernemers moeten aan steeds meer wet- en regelgeving voldoen rondom energie. Het nieuwe loket helpt ondernemers bij het maken van de juiste afwegingen. Ook biedt het loket een overzicht van landelijke en lokale partijen waar ondernemers terecht kunnen voor advies op maat en ondersteuning bij de uitvoering.

Via het loket worden manieren om energie te besparen toegelicht voor verschillende sectoren. Agrariërs kunnen bijvoorbeeld collectief zonnepanelen inkopen via de Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO). Voor winkeliers kan een overstap op ledverlichting een forse besparing op de elektriciteitsrekening opleveren, aldus het gemeentebestuur. Eerder lanceerde de gemeente Het Hogeland al een energieloket voor particulieren. Inwoners kunnen bij dit loket terecht met vragen over energiebesparing en verduurzaming van de eigen woning.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !