PODIUM: Waar zijn de PvdA-rozen?

Met de verkiezingen van de  gemeenteraad op 16 maart in zicht bieden we de politieke partijen de vrijplaats Podium. Het is de plek om aandacht op zichzelf te richten. Er geldt één beperking: smaad en laster zijn niet toegestaan. De redactie van de website houdt zich het recht voor zo nodig stukken in te korten.

PvdA-campagne in volle gang, maar waar zijn de rozen?

Al vele jaren trekt het team van de PvdA er in de weken voor de verkiezingen op uit om huis-aan-huis te flyeren, aan te bellen en met mensen in gesprek te gaan. Ook voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 draait de campagne op volle toeren. De PvdA is als altijd zeer herkenbaar in het rood op straat aanwezig. Maar de oplettende inwoner zal iets hebben gemist. Want waar zijn de rozen?

Bij elke campagne werden alleen al in het Hogeland honderden rozen uitgedeeld. Een gebaar dat bijna altijd werd geaccepteerd en een glimlach toverde op het gezicht van de ontvanger. Maar we zijn gestopt met de rozen, we vinden dat dit niet meer kan. Rozen zijn niet duurzaam. Veel rozen worden geïmporteerd vanuit bijvoorbeeld Israel of Kenia. En een deel wordt in de verwarmde kas gekweekt. Beide kosten veel energie. Daarom heeft de PvdA het Hogeland gekozen voor een duurzaam alternatief: een ansichtkaart.

Het kiezen voor een duurzaam alternatief past bij de inzet van de PvdA Het Hogeland: Een goed huis, goed leven en een goede toekomst voor iedereen!  Voor een goede en duurzame toekomst zullen wij ons moeten aanpassen. Iedereen zal zijn of haar steentje daaraan moeten bijdragen, en de PvdA zal daarbij het goede voorbeeld moeten geven. Zo werken we ook binnen de PvdA Het Hogeland aan een CO2-neutrale toekomst.

De “laatste roos” werd bij de start van de campagne symbolisch overhandigd aan mevrouw Grietje Mulder uit Wehe-den Hoorn.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !