Informatieavond over ViberQ glasvezel

HET HOGELAND – ViberQ maakt zich op voor de snelle uitrol van haar glasvezelnetwerk in Winsum, Baflo en omgeving. De bewoners van ongeveer 5.000 adressen zijn daar in de afgelopen weken over geïnformeerd. Wie zijn of haar gratis aansluiting claimt kan binnenkort bezoek verwachten van de aannemer om de manier van aansluiten te bespreken.

“Het komt snel, het is goed en het is gratis. Toch zijn er nog inwoners met vragen. En dat is te begrijpen”, zegt Ronald Verbarendse van ViberQ. “Ook daarom organiseren we volgende week een informatieavond. Je kunt wel zeggen dat je aan gaat leggen, maar dan moet je het ook nog doen. Wij doen het! Ons bedrijf heeft in de afgelopen jaren de hoofdinfrastructuur al aangelegd in Het Hogeland. Voor Snel Internet Groningen hebben we voor ons netwerk dwars door de Groninger klei gegraven. We zijn met de moeilijkste klus begonnen. Het is nu een kwestie van uitbreiden!”

“Dat we zo snel kunnen komt ook omdat er niet eerst een minimaal aantal aanmeldingen nodig is. Het Connecting Europe Broadband Fund is één van onze aandeelhouders. Dit fonds is opgezet om Europese plattelandsgebieden van snel internet te voorzien. Dat betekent dat wij niet alleen snel willen, maar ook snel kunnen aanleggen!”

Ook de aannemer wil graag snel van start. Projectmanager Martijn van Ierland: “In kleigrond graven is anders dan in zandgrond. Het is zwaarder, dat zeker. En om het goed te doen moet de grond niet te nat en niet te droog zijn. Het is daarom ook belangrijk dat wij in de komende periode aan de gang gaan. Tegen de herfst is het te nat. Daarom ook nu die oproep: claim nú je aansluiting, dan kunnen wij gaan graven.”

Informatieavond

Om inwoners die nog vragen hebben van antwoorden te voorzien organiseert ViberQ op dinsdag 8 maart een informatieavond in Zalencentrum De Hoogte, Kerkpad 8 in Winsum. Zaal open: 19.15 uur, start 19.30 uur.

Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor aanmelden op www.viberq.nl, maar u kunt ook gewoon langskomen. Op de website kunt u ook terecht om uw gratis aansluiting te claimen.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !