VV Eenrum neemt nieuwe stap door aanstellen hoofd jeugdopleiding

EENRUM – Voetbalvereniging Eenrum zet een voor de club historische stap met de aanstelling van Klaas van der Ploeg als hoofd jeugdopleiding. De huidige hoofdtrainer van het eerste elftal gaat deze job komend seizoen combineren, waarna hij zich vanaf het seizoen 2023-24 volledig zal richten op zijn job als hoofd jeugdopleiding.

VV Eenrum stelt Klaas van der Ploeg aan als hoofd jeugdopleiding van de VV Eenrum. Van der Ploeg, die momenteel eveneens fungeert als hoofdtrainer van het eerste elftal, krijgt de belangrijke taak de jeugdopleiding te verbeteren. Voorzitter Herald Jansen is erg tevreden met deze volgende stap bij VV Eenrum. Jansen: “We ervaren dit seizoen de positieve gevolgen van de toevoeging van professionals aan onze jeugdopleiding. De wens is om nu de belangrijke volgende stap te zetten”, aldus Jansen die daarmee benadrukt dat hiermee zeker nog niet de laatste stap gezet is.

Ook Dimietri Meijer, de voorzitter van de jeugdcommissie, kijk met vertrouwen naar de toekomst van de jeugdafdeling. Meijer: “We spraken intern al een tijdje de wens uit om een professional aan te stellen als hoofd jeugdopleiding. Al pratend kwamen we telkens tot de conclusie dat we een persoon à la Klaas van der Ploeg zochten. Uiteindelijk stelde Herald droog vast dat we wel heel moeilijk aan het denken waren, aangezien we Klaas zelf binnen de club actief hadden als hoofdtrainer. Het was erg fijn dat Klaas er vervolgens snel uit was met de club.”

Dit past volgens Van der Ploeg perfect. “Ik ben hier echt heel erg blij mee. Voor komend seizoen verricht ik mijn functie als hoofd jeugdopleiding nog heel bewust in combinatie met mijn hoofdtrainerschap.” “Hoewel we als club in eerste instantie graag een ‘dedicated’ hoofd jeugdopleiding wilden aanstellen vanwege de zwaarte van de functie, begrijpen we Klaas als club erg goed”, aldus voorzitter Herald Jansen. Jansen vervolgt, “Klaas heeft na de halfbakken corona seizoenen de behoefte aan een volledig seizoen bij Eenrum 1 en dat heeft hij dik en dik verdiend. Daarom is dit een perfecte oplossing voor beide partijen, waarin we een geweldige stap voorwaarts kunnen zetten met onze jeugdafdeling.”

Dimietri Meijer vertelt op enthousiaste wijze dat de jeugdcommissie, met de beste bedoelingen, hartstikke druk is op meerdere vlakken. “Met name op het voetbaltechnische vlak is het geweldig dat we hier nu met Klaas een echte professional aan boord hebben.” Volgens voorzitter Jansen geeft de aanstelling van Klaas van der Ploeg als hoofd jeugdopleiding ook Dimietri Meijer, als voorzitter van de jeugdcommissie, de ruimte om met een aantal andere belangrijke zaken aan de gang te kunnen. “Dimietri is goud waard voor onze vereniging en we moeten zuinig op mensen zoals hem zijn. Met onze ambitieuze plannen zal hij zich in de komende periode ook zeker niet gaan vervelen.” Dimietri meldt zelf dat Van der Ploeg zich nadrukkelijk zal bezighouden met het begeleiden van trainers en de wedstrijdbegeleiding (op zondagen). “Daarnaast kan hij een belangrijke rol spelen in het verder ontwikkelen van ons voetbal technisch beleidsplan en een soepele doorstroming van de jeugd naar onze senioren elftallen.”

Bij de VV Eenrum, waar plezier en gezelligheid voorop staan, bevinden zich mensen die elkaar nogal aansteken in enthousiasme. Hierdoor ontstaat er niet alleen veel plezier bij VV Eenrum, maar weet de club tegelijkertijd met het ene na het andere mooie plan prachtige dingen te bereiken. Het resultaat mag er zijn, want ondanks corona is de club enorm gegroeid en zit de vereniging inmiddels op meer dan 160 jeugdleden. Bovendien is ook het aantal seniorenleden dit seizoen aanzienlijk gegroeid. Als kersverse hoofd jeugdopleiding en ervaren hoofdtrainer is Van der Ploeg blij dat hij de komende jaren deel uit blijft maken van deze “leuke vereniging die ook goed bij me past”, geeft van der Ploeg aan. Klaas van der Ploeg is volgens Jansen een echte verenigingsman die geweldig bij de club past. “Hoe mooi is het dan dat we op deze manier weer een belangrijke stap voorwaarts kunnen zetten met elkaar?”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !