DWA/Argo deelt de punten met Olymia

BUITENPOST – Na twee weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, moesten de korfballers van DWA/Argo afgelopen zaterdag weer aantreden in een uitwedstrijd tegen Olympia in Buitenpost. Het werd een wedstrijd met weinig doelpunten, want na een ruststand van 6-5, werd de eindstand een gelijke magere stand van 10-10.

Er was zaterdag een wijziging binnen het basis achttal van coach Leo Schuuring. Door Corona was Tom van der Laan afwezig en ook Jesse Reker, die op het veld nog in het eerste team uitkwam, ontbrak door ziekte. Erwin Jeuken, speler van het tweede, vulde de opengevallen plek in. Daarnaast begon Natasja Schuuring deze keer langs de kant.

De ploegen waren nog onbekend voor elkaar, maar van te voren was al duidelijk dat Olympia de directe concurrent zou zijn van DWA/Argo, want ook de Friezen hadden de gespeelde wedstrijden tot nu toe gewonnen. Direct in de eerste minuut wist Nick Brandsma van afstand de score te openen, maar Olympia, dat oorspronkelijk uit Twijzel komt, kon direct reageren met een tegentreffer. Opnieuw was het DWA/Argo dat door een doelpunt van Ole Smedema op voorsprong kwam, maar Olympia sloot wederom aan. Sam Pestoor en Jildau Smedema waren beide trefzeker, wat ervoor zorgde dat DWA/Argo een klein gaatje sloeg van twee doelpunten naar 2-4. Helaas kon DWA/Argo dit niet voortzetten, want de ploeg speelde hierna een slordige fase. Dit gaf Olympia de mogelijkheid om drie maal op rij te scoren, waardoor er een stand van 5-4 op het scorebord stond in het nadeel van de Winsumers en Bedumers. De binnen de lijnen gekomen Natasja Schuuring wist met een afstandschot de gelijkmaker te scoren, maar vlak voor rust was het Olympia dat opnieuw op een voorsprong kon komen. De ruststand was dan ook 6-5. Opmerkelijk was dat beide ploegen erg weinig tot scoren kwamen. Aan beide kanten was het lastig de gemaakte kansen te verzilveren, want de verdedigingen overheersten in het duel. Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Na de rust vond Ole Smedema direct het gat van de korf en hij zette zo een gelijke stand van 6-6 op het scorebord. Olympia behield echter het initiatief in de wedstrijd en kon als eerste weer een treffer maken, waardoor DWA/Argo in de achtervolging moest. Yvonne Schuuring zorgde met een raak afstandschot voor wederom een gelijke stand. Nadat Olympia opnieuw trefzeker was, viel Nick Brandsma uit met een enkelblessure. Sten van Dijk (uit het 3e team van DWA/Argo) mocht hierdoor zijn debuut maken binnen het eerste team. Hij deed dat zeer verdienstelijk. Olympia was scherp in deze fase, want de thuisploeg was twee maal trefzeker waardoor DWA/Argo tegen een achterstand van 10-7 aankeek. In de laatste fase van deze spannende wedstrijd, zetten beide ploegen alles op alles om te scoren. Het lukte DWA/Argo om nog trefzeker te zijn, want bij een 10-7 stand, met nog ruim tien minuten te spelen, bleef de ploeg het hoofd koel houden. DWA/Argo wist het goed verdedigend uit te spelen waardoor Olympia niet meer kon scoren. Jildau Smedema en Yvonne Schuuring zorgden met hun treffers voor een stand van 10-9 en in de laatste minuten kwam de belangrijke gelijkmaker uit handen van Erwin Jeuken. Bij een gelijke stand van 10-10 floot de scheidsrechter dit duel af. Een duel met aan beide kanten weinig doelpunten, maar een terecht bevochten punt voor DWA/Argo.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (2x), Yvonne Schuuring (2x), Jildau Smedema (2x), Erwin Jeuken (1x), Nick Brandsma (1x), Sam Pestoor (1x), Natasja Schuuring (1x).

Aanstaande zaterdag, 12 maart, zal DWA/Argo voor de eerste return opnieuw in actie komen tegen Olympia. Ditmaal spelen de ploegen in de Ripperdahal in Winsum. Deze wedstrijd zal om 17:15 uur van start gaan.