Wandeltocht rond Lauwersmeer op 23 april

LAUWERSOOG – Met het Rondje Lauwersmeer zal de Stichting 40 Mijl zaterdag 23 april het wandelseizoenen openen. De route door het Lauwersmeergebied is zo’n 45 kilometer lang. De route loopt rondom het Nationaal Park met opgewaardeerde routes, uitkijktorens, informatieborden en bankjes, om de wandelaar al het moois van het natuurgebied waar zij doorheen lopen te tonen.

De route kent een rijke historie als Lauwersmeermars en heeft zijn sporen verdiend als militaire mars. De mars is 19 keer georganiseerd in Duitsland als “Bergen-Hohne Mars”. Toen de mars daar in 1993 voor het laatst werd georganiseerd is de organisatie vanaf 1994 overgenomen door de W.L. van Nassaukazerne in Zoutkamp. Vanaf 2012 is de Stichting Lauwersmeermars opgericht om de mars voort te zetten. In 2017 heeft de Stichting 40Mijl de Lauwersmeermars overgenomen om deze tocht nieuw leven in te blazen en continuïteit van deze mooie route te waarborgen.

Het Rondje Lauwersmeer is een bijzonder mooie route van ongeveer 45 en 25 kilometer om het Lauwersmeer. Hierbij wandelen de deelnemers door en langs het prachtige natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer. Bij deze tocht gaat het om de afstand, het wandelen, de wind, de wolken, de weidsheid en flora & fauna, met het Lauwersmeergebied als gastheer. De route wordt georganiseerd met muziek en onderweg zal Staatsbosbeheer aanwezig zijn om informatie te geven over al het moois dat deze route te bieden heeft.

Onderweg is de horeca geopend als stempelpost en hier kan van de reguliere kaart genuttigd worden. Deelnemers aan de 45 kilometer lange tocht gaan om 10.30 uur van start bij Lauwersnest, het informatiecentrum van Staatsbosbeheer in Lauwersoog. Er is ook een route van 25 kilometer uitgezet. Deze tocht start om 11.00 uur. Aanmelden voor het Rondje Lauwersmeer kan via www.rondjelauwersmeer.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.