PODIUM: GroenLinks wil betaalbare warmte

Met de verkiezingen van de  gemeenteraad op 16 maart in zicht bieden we de politieke partijen de vrijplaats Podium. Het is de plek om aandacht op zichzelf te richten. Er geldt één beperking: smaad en laster zijn niet toegestaan. De redactie van de website houdt zich het recht voor zo nodig stukken in te korten.

Betaalbare warmte

Hoe komen we (snel) van Russisch gas af? GroenLinks gaat in aanloop naar de verkiezingen in gesprek met Hogelandsters over verschillende thema’s. Op donderdag 10 maart gaat het gesprek over een betaalbare energierekening. Wat heeft u nodig om uw huis te kunnen verduurzamen?

Hebt u dat al gedaan? Of wacht u nog op de mogelijkheid dat te kunnen doen, bijvoorbeeld omdat u huurder bent? GroenLinks Het Hogeland besteedt in haar verkiezingsprogramma veel aandacht aan een duurzame en betaalbare energievoorziening, maar hoort ook graag wat u van ons verwacht in de komende vier jaar. De energieprijzen, en dan vooral van gas,  liepen in het najaar al heel sterk op, maar door de oorlog in Oekraïne stijgt die nog verder. Hoe maken we ons  onafhankelijk van Russisch gas? En hoe voorkomen we dat iedereen met een flinke portemonnee straks van het gas af is, maar de mensen met een smalle beurs nog gas moeten stoken?

De bijeenkomst is online en begint om 20.00 uur. U kunt zich aanmelden op de website https://hethogeland.groenlinks.nl/agenda

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.