Initiatieven voor inwoners Oekraïne via Vluchtelingenwerk

HET HOGELAND – De gemeente Het Hogeland roept inwoners op om initiatieven voor vluchtelingen uit de Oekraïne te melden bij Vluchtelingenwerk Nederland.

Binnen de gemeente Het Hogeland zijn inmiddels veel initiatieven gestart om inwoners van Oekraïne hulp te bieden. De gemeente en de Veiligheidsregio Groningen werken hard aan de voorbereidingen voor de eerste opvangmogelijkheden en de coördinatie van ondersteuningsinitiatieven.

Op dit moment kunnen inwoners initiatieven melden via de website van Vluchtelingenwerk Nederland: Steun Oekraïense vluchtelingen (vluchtelingenwerk.nl). Zo coördineert Vluchtelingenwerk alle activiteiten die mensen starten voor inwoners van Oekraïne die zijn gevlucht. Mensen kunnen er huisvesting aanbieden, de inzameling van spullen bekend maken of zich aanmelden als vrijwilliger. De gemeente Het Hogeland vraagt inwoners van dit aanbod van Vluchtelingenwerk gebruik te maken. Door de coördinatie van Vluchtelingenwerk namelijk kan de hulp aan Oekraïners zo goed mogelijk worden uitgevoerd, aldus het gemeentebestuur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.