PODIUM: ChristenUnie lanceert plan voor 1000 woningen

Met de verkiezingen van de  gemeenteraad op 16 maart in zicht bieden we de politieke partijen de vrijplaats Podium. Het is de plek om aandacht op zichzelf te richten. Er geldt één beperking: smaad en laster zijn niet toegestaan. De redactie van de website houdt zich het recht voor zo nodig stukken in te korten.

ChristenUnie lanceert plan voor 1000 woningen

Zaterdag heeft de ChristenUnie een plan voor 1000 woningen in Het Hogeland gelanceerd. Volgens lijsttrekker Bernd de Jong zijn er woningen voor starters, gezinnen én senioren nodig. Niet alleen in de grote dorpen, maar ook in de kleinere dorpen zijn woningen nodig om het voorzieningenniveau op peil te houden en jong én oud de kans te geven om te blijven wonen. Samen met de inwoners wordt bekeken hoeveel woningen er nodig zijn in een dorp en waar hiervoor geschikte locaties zijn. Symbolisch werd door de kandidaten op de lijst dit plan uitgebeeld met dozen, waarop deze 1000 woningen getekend werden. De actie vond plaats op het Johan van Veenplein in Uithuizermeeden, waar het door het mooie weer gezellig druk was. De kandidaten vroegen de Meijsters om op 16 maart te gaan stemmen en gingen in gesprek over benodigde woningbouw op ‘Meij’ Tevens werd Uithuizermeeden bezocht door het ChristenUnie kamerlid Stieneke van der Graaf, woonachtig in Groningen, die ondanks haar drukke werkzaamheden voor onder andere de parlementaire enquête gaswinning toch tijd hiervoor kon vrij maken.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.