Hardlopend en fietsend van Kaap naar Kaap voor het Nationaal MS-fonds

UITHUIZERMEEDEN – Zaterdag 30 april a.s. zullen de leden van de Eemsmondrunners uit Uithuizermeeden in actie komen voor een speciaal doel. Deze dag zullen zij een marathon (ruim 42 km) hardlopen van de Noordkaap (gem. het Hogeland) naar de Kaapweg in Uithuizermeeden.

Een betrokken en actief lid van de EemsmondRunners heeft MS. MS is een diagnose met veel impact. Het besef van deze impact heeft geleid tot de actieloop ‘Van Kaap tot Kaap’. Nadat het idee bij de Eemsmondrunners was geboren werd er contact opgenomen met  twee dorpsgenoten die gaan fietsen van de Noordkaap (Noorwegen) naar Kaap de Goede Hoop (Zuid-Afrika). Beide acties hebben hetzelfde doel en worden op deze wijze aan elkaar verbonden. Het gekozen motto van de loop passend bij de Eemsmondrunners is dan ook “Omdat lopen niet vanzelfsprekend is.”

Inmiddels is er een actiegroep bezig om de sponsorloop op 30 april verder vorm te geven. Men is druk bezig met het bekijken van de route, het maken van flyers voor langs de route en het regelen van de noodzakelijke volgauto’s en begeleiders. De lopers zullen veelal in estafettevorm de route volbrengen. Ook zullen er waarschijnlijk enkele diehards zijn die de volledige marathon zullen afleggen. De komende weken zullen er bij de verschillende ondernemers in de regio posters hangen met meer informatie en natuurlijk hopen de Eemsmondrunners ook op uw steun.

Op 30 mei, (een maand na de sponsorloop van de Eemsmondrunners) WereldMS dag, vertrekken de Groningse Myrna Molema en haar vriend Stijn Nooteboom op de fiets voor de tocht van hun leven. Ruim 20.000 km van de Noordkaap in Noorwegen dwars door Europa en Afrika naar Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika. En dat alles om geld op te halen voor onderzoek naar Multiple Sclerose. Myrna’s moeder overleed in  2018 aan de gevolgen van MS. De droom om met een gedurfd avontuur zo veel mogelijk geld op te halen voor het Nationaal MS fonds werd omgetoverd tot een concreet plan. Al langer speelde Myrna met het idee om van haar ouderlijk huis naar de Sagrada de Familie (‘heilige familie’) te fietsen om geld op te halen voor het Nationaal MS Fonds. Toen ze Stijn ontmoette moest daar natuurlijk ook een tussenstop bij zijn familie aan toegevoegd worden. Geen probleem, ware het niet dat Stijns vader een aantal jaar terug naar Lapland is verhuisd. Er was een nieuw plan nodig en zo ontstond het idee om van de Noordkaap Noorwegen naar de Noordkaap in Noord-Groningen te fietsen. Toen dat werd uitgesproken kon er nog maar één zin volgen. “Dan kunnen we het ook goed doen en van Kaap tot Kaap fietsen. Dan fietsen we letterlijk de goede hoop tegemoet.”

Zowel de Eemsmondrunners als Stijn en Myrna hopen zoveel mogelijk geld op te halen met hun prestaties voor het MS fonds. Voor meer informatie over de actie van Stijn en Myrna kunt u kijken op www.projectms.nl en voor de Eemsmondrunners op www.eemsmondrunners.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !