Uiterlijk half april uitsluitsel 10 duizend euro aanvragen

HET HOGELAND – Uiterlijk half april krijgen de 25.000 inwoners uit het aardbevingsgebied uitsluitsel over de subsidieaanvraag die ze 10 januari hebben ingediend bij het SNN voor de regeling Verduurzaming en Verbetering Groningen € 10.000.  Zo laat het SNN weten.

De aanvragers hebben inmiddels een ontvangstbevestiging ontvangen met een persoonlijk projectnummer. “Wij begrijpen dat aanvragers snel duidelijkheid willen over hun aanvraag. We doen daarom ons uiterste best om alle aanvragen zorgvuldig en toch ook zo snel mogelijk te behandelen. En met resultaat. Vorige en deze week ontvangen de eerste 10.000 aanvragers nader bericht of een besluit op hun aanvraag,” aldus het SNN

Het SNN wijst erop dat het een grote hoeveelheid aanvragen heeft ontvangen: “Daardoor is het mogelijk dat je langer op je besluit moet wachten. Heb je een ontvangstbevestiging gekregen, maar nog geen besluit van ons ontvangen? En bijvoorbeeld jouw familie, buur of kennis wel? Dan kunnen wij je gerust stellen. Reden daarvan is dat onze medewerkers alle aanvragen zorgvuldig stuk voor stuk behandelen en dat kost tijd. Wij vragen jouw begrip hiervoor,” zo stelt men. “Wie een bericht krijgt dat de aanvraag is goedgekeurd, ontvang je het bedrag binnen 15 werkdagen op de rekening.”

Vóór 1 mei meer duidelijkheid volgende subsidieronde

Voor degenen die het op 10 januari niet gelukt is om de aanvraag in te dienen, gaat de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen € 10.000 in een nieuwe, derde aanvraagronde open. “Wees dus gerust, je wordt hoe dan ook geholpen. Er is voldoende geld beschikbaar. Iedereen die in aanmerking komt, krijgt dan volop de tijd om in alle rust een aanvraag in te dienen. Voor 1 mei a.s. wordt bekend wanneer en hoe deze ronde wordt opengesteld. Dat is ook bevestigd door staatssecretaris Vijlbrief van EZK in het Kamerdebat van 9 februari 2022. Alle betrokken partijen streven ernaar om voor de zomer geleidelijk open te gaan,” zo zegt het SNN/BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.