Kennismaken met de sector Bouwen en Wonen: leerlingen van Terra en HHC op Sector Roadshow

WINSUM – Op 4 maart hebben leerlingen van Terra Winsum en Het Hogeland College in Winsum en Uithuizen twee bedrijven bezocht in de sector Bouwen en Wonen: BWI. Het initiatief werd mede mogelijk gemaakt door de inzet van Vakland Hogeland en decanen van verschillende vmbo-scholen in de regio. Anders dan andere roadshows, bijvoorbeeld die met betrekking tot Horeca, Bakkerij en Recreatie van afgelopen november, was er dit keer geen docent mee in de bus met de leerlingen, maar werd er een vervolgopleiding bezocht. De leerlingen en hun begeleiders bezochten samen Eemshout Prefab, het Alfa-college en De Tirrel.

“Wij konden bij de bedrijven al onze vragen kwijt over de verschillende functies die mogelijk zijn binnen onze sector. Heel prettig, gezien het soms lastig is om overzicht te houden met het grote aanbod,“ aldus een leerling van Terra Winsum.

Het eerste bedrijf dat de studenten hebben bezocht tijdens de roadshow, is Eemshout Prefab. Studenten hebben hier een rondleiding gekregen door de fabriek waar houtskeletten voor woningen worden gemaakt. Na de rondleiding vervolgden de leerlingen hun weg naar het Alfa-college in Groningen, waar docent Arjen Veldman de studenten voorlichting heeft gegeven over het vak Bouwen en Wonen op het mbo. Na een lunch vertrokken de leerlingen naar het voor hun bekende Winsum, waar de groep op de bouwplaats van De Tirrel in tweeën werd gesplitst. De ene helft van de groep ging, samen met Koert Vermeulen van het Praktijkcentrum Bouw in Sappemeer en Stadskanaal, aan de slag met het bouwen van een houten gereedschapskist. De andere helft kreeg een rondleiding over het bouwterrein van de hoofduitvoerder van Rottinghuis; ook verschillende arbeidsmogelijkheden binnen dit bedrijf zijn uitgebreid toegelicht. Naderhand wisselden de groepen om.

Met een houten gereedschapskist en een bouwhelm en vest van Rottinghuis op zak, begon het puzzelwerk voor de leerlingen: door het kraken van een cijferslot kon iedereen nog een presentje in ontvangst nemen.

Al met al een zeer leerzame dag voor de leerlingen van beide scholen, waarbij eenieder zijn of haar eigen ervaring heeft opgedaan.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.