Rolletjes van gevulde kool

Rolletjes van gevulde kool.

Met een warme vulling van aardappel, gehakt en paprika.

Bereiding: bakken, koken & uit de wok

Chinese kool recepten kennen doorgaans een eenvoudige bereiding. Geen poespas. Koken zonder gedoe. De kool is lekker knapperig van zichzelf en om dat krokante te behouden kun je ‘m het best gewoon een kort bakken in een hete wok. Bakken in de koekenpan of grillen kan natuurlijk ook. Net als stomen, stoven en koken. Eigenlijk kun je er van alles mee. Je kunt ‘m ook gebruiken als vervanger van witte kool, rode kool of paksoi!

Gegarandeerd gezonde gerechten

Chinese kool recepten zijn bijna altijd wel gezonde gerechten. De kool zit namelijk tjokvol vitamine C en K, foliumzuur en mineralen als calcium, mangaan en ijzer. En dat tegen heel weinig kilocalorieën per portie. Goed voor je immuunsysteem én als je probeert wat kilootjes kwijt te raken! Daarnaast krijg je er ook sterke botten van, zorgt het voor een goede groei en zorg je voor een gezonde hoeveelheid zuurstof in je bloed. Lekker opscheppen dus!

Ingrediënten,4 personen

  • 700 g kruimige aardappel
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 70 g tomatenpuree
  • 100 ml halfvolle melk
  • 50 g ongezouten roomboter
  • ½ Chinese kool.

Bereiden:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook met wat zout in 20 min. gaar. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt zonder olie of boter in 8 min. rul en bruin. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Voeg de ui en paprika toe en bak 4 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de melk in een steelpan. Voeg met de boter toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

Breng een pan water aan de kook. Haal per persoon 2 bladeren van de kool los en snijd het dikste deel van de nerf eruit. Kook het blad 1 min. Spoel af met koud water. Spreid de puree uit over de bladeren, schep het gehakt erop en rol op.

Leg de koolrolletjes in een ovenschaal en zet ze nog 15 minuten in een oven van 160 graden.

Serveertip: Maak van de rest van de kool een bijgerecht. Snijd de kool in reepjes en roerbak kort in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

 

Eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !